Artistisk gymnastik

BELÄGET I EN GRUPP:

  • 4 – 5 år
  • 6 – 8 år
  • 9 år och äldre

Vad är artistisk gymnastik?

Många barn, och till och med föräldrar, sparkas upp med idén att delta i denna sport, men inte alla förstår vilken information du behöver för detta, vilka problem som kan uppstå under träningen. Till att börja med är det viktigt att förstå vad konstnärlig gymnastik är, eftersom människor ofta förvirrar denna sport med akrobatik, där en helt annan färdighet hos en idrottsman nedsätts.

Så konstnärlig gymnastik är en disciplin där tävlingar hålls i valv, gymnastikapparater och i golvövningar. Det finns olika program för flickor och pojkar.

Om ditt barn redan är tre år kan du intressera honom i gymnastiska övningar. För detta är det viktigt att hitta en tränare som kommer att göra sitt jobb med hängivenhet och ge barnet rätt uppmärksamhet.

I vår klubb kan alla lära sig grunderna i konstnärlig gymnastik, oavsett ålder och färdigheter. Vi utbildar också unga idrottare från 3 års ålder. Det är möjligt att bli en mästare i idrott inom området konstnärlig gymnastik endast i ung ålder, därför är det nödvändigt att börja träna för flexibilitet, styrka och uthållighet från en tidig ålder. Detta ger en fördel jämfört med andra idrottare.

Fördelarna och skadorna med artistisk gymnastik

Inte alla typer av fysisk aktivitet kommer att vara fördelaktigt för barn, särskilt om deras utvecklingsnivå i idrotten inte beaktas. Som regel börjar klasser inom gymnastikfältet vid 3-5 års ålder. Denna ålder anses vara den mest gynnsamma för utvecklingen av flexibilitet, uthållighet i kroppen. Men å andra sidan kan skador som uppstått i en tidig ålder kännas under hela livet. Det är därför det är viktigt att ta hänsyn till möjligheter och önskemål för ditt barn.

Med hjälp av gymnastik kan både en pojke och en flicka förbättra sin hållning, gång och bli mer självförtroende. Gymnastikklasser har andra obestridliga fördelar:

förstärkning av muskler, ben, förbättring och upprätthållande av stretch i hela kroppen;
förbättra funktionen hos den vestibulära apparaten;
öka kapaciteten för immunitet;
ofta används gymnastiska övningar för rehabilitering efter skador;
kroppen blir mer motståndskraftig;
barnets allmänna hälsa förbättras.

Det är viktigt att beskriva för- och nackdelarna med gymnastik för barn så att föräldrarna har möjlighet att göra rätt val till förmån för denna eller en annan sport. När allt kommer omkring är det värt att överväga inte bara dina och barns preferenser, utan också barnets hälsa, hans färdigheter och lutningar.

Så bland nackdelarna med gymnastik: hög skadorisk, överdriven stress, konstant muskelsmärta, strikt diet. Om du vill utbilda en professionell idrottsman eller idrottskvinna, bör du vara beredd på att skollektioner ofta kommer att förflyttas till bakgrunden.

 

För att gå med i denna grupp, kan du ringa oss på nummer:
072-253 06 83  och 070-053 9593.
Eller skriv till e-mail kansli@acro-dance.se.
Vi väntar på dig med otålighet!