Klubbens regler

För att upprätthålla bra träning och god stämning har vi regler. Var vänlig och läs noga!

 1. När du besöker sportanläggningen (skolsalen, sporthallen) måste du omedelbart byta skor vid ingången och observera ”sko gräns” för utomhus skor. Smutsiga och blöta skor lämnar spår på golvet där barnen går barfota.
 2. Under träningen är det förbjudet för föräldrar och andra utomstående att gå in i salen, titta genom dörren, distrahera barn och tränaren. Tränaren behöver inte slösa bort sin tid från tränings processen genom att varna. Detta beror främst på träningens säkerhet och effekt.
 3. Föräldrar bör inte ta med sjuka barn till träningen eftersom det kan innebära risk för andra barn i gruppen att smittas med sjukdomen. Föreningen eller tränaren kan förbjuda barnet att delta på träningen om det har tecken på smitta.
 4. Små barn som ännu inte tränar måste vara i hallen tillsammans med sina föräldrar (eller utanför omklädningsrummet).
 5. Barnen måste bli hämtade direkt efter träningen, snabbt byta om och inte glömma sina saker i omklädningsrummet. Med detta minimerar vi tiden som avsatt för förberedande aktivitet (påklädning etc.) för att maximera tiden till själva träningens processen. Självklart får man inte glömma att salen är bokad för strikt definierade timmar och efter en tränings pass och ombyte ges maximalt 5 minuter!
 6. Föräldrar är skyldiga att se efter sina barn på idrottsanläggningen. Förbjuda dem att springa runt i korridorerna och lobbyn. Inte störa tränaren i arbetet och inte tala högt i omklädningsrummet, samt öppna dörren till föräldrar som kommer för att undvika störande ringsignaler inne i sportsalen och långa knakningar på dörren.
 7. Varje gymnast måste alltid ha med sig en flaska med drick vatten som han eller hon använder under en tränings pass. Vattenflaskor bör vara kvar i omklädningsrummet. Det är inte tillåtet att ta in mat eller dricka i sportsalen. Under träningen har man möjlighet till korta raster för att gymnasten ska kunna dricka vatten eller gå på toaletten. Om föräldrarna inte är närvarande i omklädningsrummet, bör en flaska vatten alltid finnas på ett ställe som är tillgänglig och känd för barnet för att undvika förvirring under rasten.
 8. Klädsel – enkel och utan dragkedjor, knappar, spännen och andra hårda eller störande element, åtsittande. Kläder ska vara rena. T-shirt eller tröja ska vara nedstoppad så att den inte kommer åt händer och ansikte under kullerbyttor etc. Ert barn kommer för att träna och inte för att stå still! Därför ska han vara lätt och bekvämt klädd. Tränings kläder för pojkar: Förenings T-shirt + shorts, gymnastikskor. Träningskläder för flickor: Förenings Rytmisk Gymnastik trikåer + shorts, gymnastikskor.
 9. Före träningens passet är det nödvändigt att barnet tar av alla sina smycken; kedjor, ringar, armband, örhängen (bättre att lämna dessa smycken hemma) och andra hårda och störande saker, även hårnålar.  Håret ska vara uppsatt i en hästsvans, helst inte längre än axelhöjd. Långt hår i flätor förhindrar barnet att stå i bryggan etc. och distraherar från tränings processen.
 10. Inga mobiltelefoner under träning, dem bör vara kvar i omklädningsrummet.
 11. Det är inte tillåtet att ta med sig leksaker i sportsalen eller lämna dem i omklädningsrummet (även om du kommer med små barn). Detta distraherar andra barn. Glöm inte att ni går till träning och inte till någon lekpark. Barnen ska vara inställda på att träna och inte leka.
 12. Föräldrarna har inte rätt att komma i en personlig kontakt med tränare eller lärare genom att utbyta telefonnummer och information i reklamsyfte eller locka till en annan klubb. Man ska inte ha negativ inverkan på klubben. Var snäll och pålitlig, stärk disciplinen. Det är inte tillåtet att ha aggressiv beteende av barn och vuxna på träningen.
 13. Alla måste se till att var och en av klubb medlemmar följer reglerna.
 14. Man får inte glömma sina tillhörigheter i omklädningsrummet efter träningen (vi ansvarar inte för kvar glömda saker). Ha en positiv inställning till tränings processen, tränaren och laget! Uppmuntra dina kamrater och bidra till en positiv stämning!
 15. Ät inte i omklädningsrummet direkt efter träningen! Produkter som (bullar, cola, saft, ljus etc.) är inte särskilt hälsosamma. Inga tuggummi i sportsalen gäller både barn och vuxna!
 16. Lediga föräldrar (i väntan på sina barn) bör hjälpa tränaren (både före och efter) att samla ihop tränings kläder och tränings redskap (mattor etc.) Detta hjälper oss att förlänga och förbättra själva tränings processen!

Denna instruktion är under revidering (administration och du kan lämna dina förslag).

Med vänlig hälsning, administration av ”Acro-Dance & Gymnastic Club in Stockholm”