Rytmisk gymnastik

BELÄGET I EN GRUPP:

  • 4 – 5 år
  • 6 – 8 år
  • 9 år och äldre

Vad är rytmisk gymnastik?

Barns rytmiska gymnastik är en mycket vacker och mycket populär sport! Många föräldrar till flickor föredrar honom. Och detta är inte konstigt, eftersom trikåer för rytmisk gymnastik är mycket vackra och glänsande, och musiken är vacker och högtidlig. Och gymnastarna själva är lätta, graciösa, flexibla och smala.

Barn kommer på rytmisk gymnastik mycket tidigt, vanligtvis från 3 till 5 år gamla. I denna ålder är muskler och ligament fortfarande flexibla och kan lätt sträckas. Och också en känsla av rytm, koordination av rörelser och plasticitet, fingerfärdighet och styrka bildas, ett öra för musik skapas. Men framför allt, rytmisk gymnastik, som en sport, hjälper en flicka från en tidig ålder att utveckla viljestyrka, uthållighet, effektivitet, förmågan att koncentrera sig och fatta beslut snabbt. Flickan utvecklar förmågan att arbeta med sig själv. Dessutom gör idrott ett barn väldigt organiserat och disciplinerat, för den dagliga rutinen är mycket snäv och varje minut är dyrbar. Unga idrottare blir mycket snabbt oberoende, mer ihållande och ihållande när de når sina mål. I hallen, varje gång de bevisar sig själva och för dem som är omkring dem att de är bäst – uppnår de mycket senare och i livet! Förmågan att inte gå vidare i rätt ögonblick är en mycket viktig kvalitet för en person!

Enligt läkare är rytmiska gymnastikklasser bland annat mycket användbara för en ung ung organisme. Faktum är att tack vare träning har kroppens kardiovaskulära, vegetativa och andningsorgan samt den vestibulära apparaten en mycket hög funktionell nivå. Akrobatik kommer att lära dig att exakt navigera i rymden och utveckla färdigheten i självbeläggning, barnet blir modigt och beslutsamt! Och denna omständighet är ett mycket större plus än de möjliga skador som kan uppstå för ett barn i utbildning, av rädsla för föräldrar. Skador kan också hända i vardagen. Men bara idrott kan förbättra den totala prestanda, stärka immuniteten och utveckla kroppens motstånd mot förändrade ogynnsamma miljöförhållanden, vilket i sig är mycket viktigare! Ovanpå allt annat förvärvar de som gjorde gymnastik vanan med en hälsosam livsstil, korrekt näring och kontroll över sin kropp för livet!

Samtidigt bidrar rytmisk gymnastik till en tjejs estetiska utveckling: den utbildar smak, lär att känna musiken och psykologiskt befria sig. Gymnaster har alltid en vacker figur, underbar stolt hållning, plast, vackra rörelser. Men detta är mycket viktigt för en flicka som för en framtida kvinna. Flickor får en unik förmåga att presentera sig – ett leende, en axelvridning, en lutning av huvudet och varje gest – allt är verifierat, vackert och självförtroende. Och även om flickan inte följer olympiska medaljer och härlighet, kommer dessa färdigheter och förmågor att stanna kvar med henne hela livet! Och detta, du förstår, är värt mycket!

Och naturligtvis är det väldigt viktigt för varje förälder att veta att flickan inte under någon svår övergångsperiod är någonstans ”i samhället med vänner”, utan är engagerad i gymmet – hon tränar sitt sinne, sin kropp och sin vilja!

 

För att gå med i denna grupp, kan du ringa oss på nummer:
072-253 06 83  och 070-053 9593.
Eller skriv till e-mail kansli@acro-dance.se.
Vi väntar på dig med otålighet!